Lëvizni lart

Si të filloni një Podcast: Udhëzues i plotë hap pas hapi

Popullariteti i podcasteve në të gjithë globin ka shënuar një rritje të ndjeshme në vitet e fundit. Në ditet e sotme, podcasting është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë mendime dhe histori. Nëse jeni duke menduar të filloni një podcast, ky është momenti më i mirë për ta bërë këtë. Në këtë udhëzues, do të shpjegojmë hap pas hapi si të zgjidhni produktet e duhura për një podcast të suksesshëm, duke përdorur përvojën dhe njohuritë tona në industrinë audio.

Zgjidhni pajisjet e regjistrimit per podcast

Ju nuk keni nevojë të blini pajisje të shtrenjta për të pasur audio të mirë. Shumë podcaste të njohura kanë një konfigurim bazë. Le të shqyrtojmë se çfarë të kërkojmë në një mikrofon podcast. Më pas, ne do të bëjmë rekomandimet tona kryesore për pajisjet e podcast-it.

Mikrofonat më të mirë të podcast-it

Një mikrofon i mirë podcast përmirëson cilësinë tuaj të audios dhe e bën më të lehtë editimin. Më pak zhurmë në sfond në regjistrimin tuaj do të thotë më pak redaktim në backend.

https://www.youtube.com/watch?v=_pZDAnkE34I

Mikrofon Dinamik ose kondensator

Mikrofonat dinamikë funksionojnë më së miri për podcasting. Ata marrin frekuenca më të ulëta dhe kanë më pak ndjeshmëri. Kjo do të thotë që do të keni më pak zhurmë në sfond për ta modifikuar më vonë. Mikrofonët kondensator kanë më shumë ndjeshmëri dhe kapin një gamë më të gjerë frekuencash. Ndjeshmëria është e mirë për regjistrimin e muzikës, por nuk është ideale për fjalët e folura.

Mikrofon XLR ose USB

Mikrofonët e podkastit kanë dy lloje lidhjesh: XLR ose USB. Mikrofonet XLR ju japin fleksibilitet maksimal. Ka shumë mikrofonë XLR për të zgjedhur, dhe ata zakonisht kanë jetëgjatësi. Por mikrofonët XLR kërkojnë një ndërfaqe ose mikser për t’u lidhur. Kjo mund të jetë e shtrenjtë për fillestarët.

Rekomandimet Kryesore

Mikrofon Broadcast RODE PODMIC

Mikrofon RODE NT1

Mikrofon Shure SM7B

Produkte per konfigurimet e podcast-it

Në këtë kategori ju do të gjeni produkte të përshtatshme për të filluar me regjistrimin në shtëpi ose për përdorim në studio profesionale. Tre sugjerimet tona janë:

Focusrite SCARLETT SOLO

Focusrite SCARLETT 2i2 

RODE AI-1

AKSESORËT E REKOMANDUAR

ZOOM ZMA-1

RODE PSA1+ Professional Studio Arm

Set i gatshëm për podcast

Për t’ju ardhur ne ndihmë, Prosound Sales ofron sete të gatshme për podcast që përfshijnë gjithçka që ju nevojitet për të filluar me prodhimin e podcast-it tuaj me cilësi të lartë. Këto sete të gatshme përmbajnë elementët themelorë të regjistrimit të zërit dhe ndihmojnë në sigurimin e një fillimi të suksesshëm. Prosound Sales ofron oferta të veçanta për produktet e podcast-it për të ndihmuar klientët të fillojnë me prodhimin e podcast-it me cilësi të lartë dhe në një çmim të përballueshëm.

Artikuj të ngjashëm
Clear Filters

Pioneer DJ, një nga markat më të njohura dhe të besueshme në botën e teknologjisë së muzikës, eksluzivisht në Shqipëri…

×
Shopping Cart
Close
Cart
  • No products in the cart.
Your cart is empty
Please add several products to your shopping cart before proceeding with your purchase.
Browse our store categories to discover new arrivals and special offers.